Hírek

07. április 2017

5 módszer a gyerekek megfelelő folyadék utánpótlásáért

Legyen mindig látható helyen a víz

Itt a tavasz, amikor a gyerekek többet sportolnak és játszanak a szabadban. Az egészség egyik legfontosabb pillére a megfelelő hidratáció, amit a jó idő még nagyobb kihívássá tesz, mint az év többi szakaszában. A gyermekek többféle okból lehetnek dehidratáltak: láz, hasmenés, hányás, túlzott izzadás testmozgástól vagy a melegtől és egyéb betegségek útján.

Bemutatunk néhány módszert, melyekkel folyamatos folyadékbevitelre késztethetjük gyermekeinket.

1. Legyen mindig látható helyen a víz A gyerekek, ugyanúgy mint a felnőttek, hamarabb isznak, ha előttük van a víz. Helyezzünk ki ivóvizet látható helyeken a lakásban. Legyen egy kancsó a konyhában, étkezésnél is igyanak és éjszakára is készítsünk ki egy pohár vizet az ágy mellé.

2. Legyen játék a vízivás Vegyünk a gyerekeknek vicces szívószálakat, így a vízivás játékká válik. Legyen olyan amit várnak, amikor hazaérnek az iskolából. A sportoló gyerekeknél fontos, hogy edzés előtt, alatt és után is igyanak, hogy hidratáltak legyenek.

3. Tegyük érdekessé a vizet Készítsünk jégkockákat amiben gyümölcsdarabok vannak, hogy érdekesebb legyen a víz, amit megisznak. A gyümölcs kölcsönöz egy kis színt víznek és izgalmas nézni, ahogy elolvad a jég. A végén pedig meg is ehetik a gyerekek.

4. Tegyük jó ízűvé Sok gyerek egyszerűen nem szereti a víz ízét. Ha gyermekeid szeretik a gyümölcsleveket, keverjünk össze 1 deciliter gyümölcslevet 3 deciliter vízzel, így saját üdítőt készíthetünk. Hatékony módszer még, ha különféle gyümölcsöket szeletelünk egy kancsó vízbe (például dinnye, citrom, narancs, eper). Közösen készítsük el a gyerekekkel, ezáltal is vonzóbb lesz számukra.

5. Használjunk hálózati vízadagolót Tegyük érdekessé a víz kitöltésének folyamatát is. Egy hálózati vízadagolót könnyű kezelni a gyerekeknek is, és mindig biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő minőségű ívóvízhez jutunk.

Hírek

14.05.2019 | Újabb vállalatok vehették át a DUIHK „Megbízható Munkaadó” címét

A címet 2017 óta olyan vállalatoknak ítélik oda, amelyek teljesítik a munk...

16.05.2018 | Mit igyunk testmozgás közben?

Közeledik a strandszezon, ezért sokan most kezdenek el aktívan mozogni. A meg...

TISZTA VÍZ- NÉMET PRECIZÍTÁS- aQto VÍZADAGOLÓK

Nemcsak jól néz ki, megbízható is. Az aQto vízautomata Önt is lenyűgözi, hiszen modern, praktikus és stílusos megoldás.

VÍZADAGOLÓ TESZTEK

Szívesen kipróbálná vízadagolóinkat vagy szódagépeinket? Jelentkezzen Ön is, és tesztelje 14 napig költség- és kötelezettségmentesen prémium kategóriás szódagépeinket!