Hírek

06. december 2017

A hideg vagy a meleg víz fogyasztása az egészségesebb?

A reggeli meleg vízivás egészségügyi előnyei

A reggeli meleg vízivás egészségügyi előnyei

Csillapítja a fájdalmat

A meleg víz fogyasztása szinte azonnal csökkenteni a torok szárazságát és duzzanatát, valamint enyhe fájdalomcsillapító hatása is van. Továbbá a meleg víz nyugtatja és ellazítja a gyomor izmait is.

Segíti a bélműködést

Az üres gyomorba kerülő meleg víz megalapozza az egész napi bélműködést. Elősegíti a tápanyagot megfelelő felszívódását az egész nap folyamán.

Javítja a keringést

A meleg víz fogyasztása javítja a vér áramlását a szervezetben azáltal, hogy elősegíti a test belülről történő felmelegedését. Ez elsősorban a hidegebb hónapokon igaz.

Azonban ne felejtsük el, hogy egy meleg nyári napon a testünket inkább hűtenünk kell, ezért ebben az időszakban egy pohár jéghideg víz fogyasztása a megfelelőbb választás.

Segít a fogyásban

Akik diétáztak vagy fogyókúráztak már életükben, bizonyára tudják, hogy ilyenkor sokkal feszültebb az ember, és emiatt a diéta még nehezebbé válik. Sok esetben pedig a stressz hatására kezdődik el a súlygyarapodás, mert ilyenkor sokan az evésbe menekülnek. A vízivás, ezért a meleg víz ivása erre is jótékonyan hat.

Mennyi vizet fogyasszunk?

A túl kevés víz fogyasztása dehidratációhoz és szélsőséges esetben kiszáradáshoz vezethet. Azonban túl sok vizet sem szabad fogyasztanunk mert szélsőséges esetben előfordulhat az úgynevezett vízmérgezés.

A túl sok víz fogyasztása hígítja a vért ezért nem megfelelő mennyiségű tápínanyag jut el az izmainkba és szerveinkbe. Ezért nemcsak az a fontos hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszunk, hanem azt folyamatosan is pótoljuk.

Nagyon fontos, hogy a napi vízfogyasztásunkat ne egyszerre, hanem a nap folyamán egyenletesen végezzük. A vérünkben található ásványi anyagok és elektrolitok (nátrium és kálium) egyensúlyban vannak, a hirtelen történő sok víz elfogyasztása ezt felboríthatja, ami hatással van a közérzetünkre és egészségünkre is.

Továbbá a hirtelen történő nagymennyiségű folyadék bevitele megterheli a vesénket is. Természetesen vannak kivételes esetek, például a megerőltető munka illetve testmozgás. Ilyenkor a hirtelen elvesztett vizet mindenképpen pótolnunk kell.

A legjobb módja annak, hogy könnyen a rendelkezésünkre álljon mind a meleg és a hideg víz az év bármely szakaszában, egy hálózati vízadagoló beszerzése. Számos hálózati vízadagoló rendelkezik hűtő illetve fűtő funkcióval is, ráadásul a víz helyben történő azonnali szűrésére is képesek. Ezáltal mindig a lehető legtisztább és a kívánt hőmérsékletű ivóvízhez juthatunk.

Vegye fel Velünk a kapcsolatot és most 14 napig költségmentesen hozzájuthat hálózati vízadagolójához!

 

  • Szerviz-forródrót
  • 0640/ 200-534 kedvezményes, helyi tarifával hívható

Hírek

16.05.2018 | Mit igyunk testmozgás közben?

Közeledik a strandszezon, ezért sokan most kezdenek el aktívan mozogni. A meg...

15.02.2018 | Mit tapasztalunk, ha nem iszunk elég vizet?

Sokszor halljuk, hogy nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű folyadékot. Habá...

TISZTA VÍZ- NÉMET PRECIZÍTÁS- aQto VÍZADAGOLÓK

Nemcsak jól néz ki, megbízható is. Az aQto vízautomata Önt is lenyűgözi, hiszen modern, praktikus és stílusos megoldás.

VÍZADAGOLÓ TESZTEK

Szívesen kipróbálná vízadagolóinkat vagy szódagépeinket? Jelentkezzen Ön is, és tesztelje 14 napig költség- és kötelezettségmentesen prémium kategóriás szódagépeinket!