Hírek

31. január 2013

A szódavíz gyógyító víz?

Eredetileg ásványvizet dúsítottak szén-dioxiddal, majd miután feltalálták a szódavizet készítő konyhai berendezést, már bárki készíthetett otthonában szódavizet csapvízből.

Eredetileg ásványvizet dúsítottak szén-dioxiddal, majd miután feltalálták a szódavizet készítő konyhai berendezést, már bárki készíthetett otthonában szódavizet csapvízből. De ez mégsem ugyanaz, mint a természetes szódavíz, mely természetes állapotában is tartalmazza azt a széndioxid mennyiséget, melytől buborékos lesz.

A szódavíz mára már mindennapi életünk részévé vált. A természetes szódavíz savas hatású, PH értéke 3-4 között mozog. A természetes széndioxid tartalma miatt habzik, buborékos. A savas kémhatásának köszönhetően az emberi szervezet számára különösen jót tesz, hiszen fertőtlenítő hatását elsősorban a szájüregben és a nyelőcsőben fejti ki, ezzel megóvva a tipikus fertőzéses megbetegedésektől. Különösen a nem ízesített és hozzáadott cukrot nem tartalmazó szódavizek azok, melyek elősegítik az emésztést és a fogakat sem károsítják.

Ne felejtkezzünk el arról, hogy a folyadék pótlás nagyon fontos, a tudatos vízfogyasztás pedig a jobb és minőségi élet elérése érdekében ajánlott. A sportolók számára pedig kifejezetten ajánlott a nagyobb folyadékbevitel, hiszen aktív testmozgással több folyadékot veszít szervezetük, mint egy átlagos ember átlagos napján. A természetes szódavíz ezért a sportolóknak is kiváló, hiszen az izomfájdalmakra és a fáradság ellen is kiváló természetes innivaló.

A szódavíz különféle alkoholos és alkoholmentes típusai mára mindennapi életünk részévé váltak. A szervezet számára egészséges szódavíz pH értéke 3 és 4 közötti. Szabad széndioxid tartalma miatt buborékos, habzó. A savasságnak köszönhetően fertőtlenítő hatást is kifejt, amely óvja a szájüreget és nyelőcsőt a bakteriális és vírusos megbetegedéstől. A cukor és foszforsav mentes szódavizek pedig a fogakat sem károsítják és elősegítik a jobb emésztést. Sportolók számára is jótékony hatást fejtenek ki, mivel csökkenti az izomfájdalmakat és a fáradságot, valamint javítják az izmok teljesítő képességét. Ezért a szódavizek egészségtudatos fogyasztása mindenképpen ajánlott.

Hírek

14.05.2019 | Újabb vállalatok vehették át a DUIHK „Megbízható Munkaadó” címét

A címet 2017 óta olyan vállalatoknak ítélik oda, amelyek teljesítik a munk...

16.05.2018 | Mit igyunk testmozgás közben?

Közeledik a strandszezon, ezért sokan most kezdenek el aktívan mozogni. A meg...

TISZTA VÍZ- NÉMET PRECIZÍTÁS- aQto VÍZADAGOLÓK

Nemcsak jól néz ki, megbízható is. Az aQto vízautomata Önt is lenyűgözi, hiszen modern, praktikus és stílusos megoldás.

VÍZADAGOLÓ TESZTEK

Szívesen kipróbálná vízadagolóinkat vagy szódagépeinket? Jelentkezzen Ön is, és tesztelje 14 napig költség- és kötelezettségmentesen prémium kategóriás szódagépeinket!