Hírek

18. október 2017

Miért hasznos a hálózati vízadagoló egy munkahelyen?

Hálózati vízadagolók fontossága egy munkahelyen

Miért hasznos a hálózati vízadagoló egy munkahelyen?

Vannak a Földön olyan élőlények melyek teste több mint 90 % - ban vízből áll. Azonban az embernél sem sokkal kisebb ez az arány, a Mi testünk körülbelül kétharmada víz. Egyértelmű, hogy elengedhetetlen ennek az aránynak a folyamatos fenntartása. Az élelmiszerek az energiaforrásaink, a víz pedig az összes testi folyamatunk alapja és mozgatórugója.

Az egész testünk vízből épül fel, még a csontjaink is nagy arányban tartalmaznak vizet ráadásul a szívünkben és agyunkban ez az arány több mint 75 %! Nem nehéz belátnunk, hogy a megfelelő vízutánpótlás szükséges a szellemi és a fizikai egészségünk érdekében.

Hálózati vízadagolók fontossága egy munkahelyen

Sok munkavállaló hajlamos beletemetkezni a munkájába, akár órákig is az adott feladatra koncentrálni. Sok esetben eközben egy korty vizet sem isznak. Egy vízadagoló elhelyezésével az irodában gyorsan tudnak vízhez jutni, ráadásul ezek a készülékek már szűrőkkel is ellátottak, így nemcsak megfelelően hidratáltak lesznek kollégáink, de segítünk a munkatársaink egészségének megőrzésében is. Ez minden szempontból növekvő munkahelyi hatékonysághoz és jobb légkörhöz vezet már rövidtávon is!

Már egy enyhe kiszáradás során felléphetnek memóriazavarok és elveszítjük koncentráló képességünket. Ennek elkerülése érdekében biztosítanunk kell a munkatársak folyamatos és jó minőségű vízellátását.

Naponta átlagosan 8 órát töltünk munkahelyünkön. Sokan vannak akik akár 10 órát is dolgoznak. Ez a naponta ébren töltött időnk körülbelül 60 %-a. Ráadásul ha számítógéppel dolgozunk, agyunk nagyon sok energiát használ fel a koncentráció fenntartásához. Ilyen esetben az ivóvíz létfontosságú eleme mentális képességeink megfelelő állapotának fenntartásához. A kiszáradás egyik tünete az összpontosító képességünk elvesztése és a vizuális érzékelésben fellépő zavarok. Beláthatjuk, hogy az egész napi monitor előtti munka szempontjából a látás tökéletessége elengedhetetlen. Szemünket nagyon megterheli a számítógép monitora, ezért minden lehetőséget ki kell használnunk ami megkönnyíti munkánkat.

Már sok cikkünkben kitértünk arra, hogy a megfelelő vízfogyasztás segít a betegségek megelőzésében is. Amennyiben nem biztosítjuk a megfelelő folyadékutánpótlási lehetőségeket kollégáinknak, hosszútávon nőni fog a megbetegedések száma. Ez minden esetben rossz hatással van egy vállalkozás elért eredményeire. Könnyű belátni, hogy hosszútávon sokkal olcsóbb egy megfelelő hálózati vízadagoló vagy akár több vízadagoló beszerzése, ezáltal kollégáink ritkábban lesznek betegek.

Beszerzésének és elhelyezésének további előnyei

A vízadagoló készülék elhelyezése az iroda közös használatú terében lehetőséget teremt a munkatársaiknak, hogy kapcsolatba lépjenek egymással, miközben egészségükért is sokat tesznek. Teremtsük meg a lehetőséget arra, hogy kiszakadhassanak pár percre a munkából és ezalatt gondoskodni is tudjanak a megfelelő folyadékpótlásról is.

• Az alkalmi beszélgetések során lehetősége nyílik a kollégáknak megismerni egymást

• A munkahelyi beszélgetések egyszerű terápiaként is felfoghatók, néha jól esik apró-cseprő dolgainkat megosztani másokkal

• Mindig a legváratlanabb helyeken születnek a legjobb ötletek. Miért nem történhetne ez egy vízadagoló készülék használata közben?

Összefoglalva, a hálózati vízadagolók használata egy munkahelyen rengeteg pozitív előnnyel jár. Amellett hogy kollégáink egészségének és ezáltal munkájuk magas színvonalának megőrzésében is közrejátszunk, akár egy új helyszínt is létre tudunk hozni arra, hogy jobban megismerjék egymást az együtt dolgozók.

 

Hírek

14.05.2019 | Újabb vállalatok vehették át a DUIHK „Megbízható Munkaadó” címét

A címet 2017 óta olyan vállalatoknak ítélik oda, amelyek teljesítik a munk...

16.05.2018 | Mit igyunk testmozgás közben?

Közeledik a strandszezon, ezért sokan most kezdenek el aktívan mozogni. A meg...

TISZTA VÍZ- NÉMET PRECIZÍTÁS- aQto VÍZADAGOLÓK

Nemcsak jól néz ki, megbízható is. Az aQto vízautomata Önt is lenyűgözi, hiszen modern, praktikus és stílusos megoldás.

VÍZADAGOLÓ TESZTEK

Szívesen kipróbálná vízadagolóinkat vagy szódagépeinket? Jelentkezzen Ön is, és tesztelje 14 napig költség- és kötelezettségmentesen prémium kategóriás szódagépeinket!